Hurtigdating i rask vekst

av Isabelle Karlsson <isabelle.karlsson@live.no>

På puben Scotsman i Bergen var det i år duket for speed dating på kvinnedagen. Arrangør Adrian Andersen (25) fra SpeedDate.no, ønsker med dette å gjøre tilbudet mer tilgjengelig.

  - Jeg tror folk er livredde for hva de har i vente. Men jeg håper de fleste tar det som en utfordring. Adrian Andersen befinner seg i underetasjen i puben Scotsman. De mørkerøde veggene blir så vidt lyst opp av telysene på de runde, nummererte bordene i lokalet. Sammen med bartenderen Christer, gjør Adrian rommet klart for speed datingen som skal finne sted samme kveld. Adrian skal være konferansier. Christer står for musikken.
  - Vi må ha en grei spilleliste som kan stå på i bakgrunnen. Vi har ikke DJ, og det er viktig at det ikke plutselig dukker opp noen klissete ballader, understreker Adrian. Bartenderen er enig, og setter på en poplåt som muligens stammer fra begynnelsen av 2000-tallet.

Lojal dater
Klokken nærmer seg åtte, og Adrian er klar til å ta i mot deltakerne. Ned trappen kommer en ung kvinne med en enorm, rød koffert på slep. Oda (23) er en god venn av Adrian, og har reist helt fra Oslo for å få med seg kveldens begivenhet.
  - Hun er på speed dating-turné, spøker arrangøren, og gir Oda en klem. Hun ler av Adrians kommentar, men forsvinner raskt på leting etter et speil. Det er ikke lenge til hun skal omringes av single menn, og da er det viktig at håret sitter som det skal. For ikke å snakke om sminken.
  - Flyet var forsinket, så jeg kommer rett fra Flesland, sier Oda mens hun pudrer ansiktet og setter opp håret samtidig. Hun forteller at det ikke er første gangen hun deltar på speed dating. Hun gleder seg nå, men innrømmer at hun hadde en god del fordommer før hun visste hva det gikk ut på.
  - Før oppfattet jeg det litt feil. Jeg trodde det bare var gifteklare menn og kvinner i 30-årsalderen som var interessert i denne type sammenkomster. Egentlig er det helt motsatt. Deltakerne er for det meste unge mennesker som vil utvide nettverket sitt. De fleste kommer gjerne sammen med kolleger, venninner eller med kompisgjengen. Jeg tror mange er her fordi de vil utfordre seg selv, og gjøre noe annerledes, sier hun mens mascaraen påføres.
  - Selve datingen fungerer mest som et førsteinntrykk. Man får bare mellom fire og fem minutter med hver person. Det er begrenset hvor interessant en så kort samtale kan bli. Er ikke kjemien til stede får man bare prøve å ro seg ut av sølepytten. Det er det som skjer etterpå som er spennende. Da kan man finne tilbake til de menneske man fant tonen med, sier Oda.

Klar, ferdig, date
Det halvmørke lokalet er omsider fylt opp, og konferansier Adrian Andersen har funnet frem mikrofonen. Han ønsker alle velkommen ved å gi dem et nummer og deretter en sitteplass. Tre kvinner mangler denne kvelden. Mann nummer 17, 18 og 19 må finne seg i å vente et par runder ved baren. En annen som befinner seg på sidelinjen er Birgitte (21). Hun har aldri vært på speed dating før, og har heller ingen planer om å prøve det ut denne torsdagskvelden.
  - Jeg kom med en venninne, men var litt skeptisk til å melde meg på selve datingen. Jeg står heller her og observerer litt, sier hun forsiktig.
  I det bjellen ringer og samtalene setter i gang, beveger nummer 18 seg mot Birgitte. På venstre side av blazeren hans sitter den obligatoriske navnelappen. Denne mannen har valgt å identifisere seg med kallenavnet «Krisku». Birgitte går øyeblikkelig fra å være observatør til å bli kveldens pauseinnslag. Hun slipper muligens ikke unna datingen like lett som hun hadde håpet på.
  - Neimen, deg kjenner jeg jo. Vi har hatt gym sammen på videregående, meg og Birgitte. Hun var en jævel i badminton, og det var det eneste hun ar flink til, mener «Krisku» å huske. Birgitte nikker bekreftende med et smil, og tar del i mimringen. Praten går, og før de to vet ordet av det ringer bjellen igjen. «Krisku» må videre til nestemann for å fortsette samtalen.

Fryktede ballader
Etter noen runder med hurtige stevnemøter, er det på tide med en pause. Støynivået i puben har økt betraktelig, og latteren sitter litt løsere enn da det hele startet for tre kvarter siden.
  - Det høres ut som folk koser seg, sier Adrian fornøyd. Han holder et godt øye med stoppeklokken for å ikke glemme bort tiden.
  - Jeg håper ikke deltakerne tar dette for seriøst. Jeg håper de fleste anser det hele som et alternativt vorspiel, og tar det som en utfordring. På en måte er jo speed dating litt tabu, men det prøver vi å forandre på, sier han.
  Adrian tror at Bergen er ekstremt klar for et bedre speed date-tilbud. Han mener at de arrangementene som har vært gjennomført tidligere ofte har vært dyre og alt for rigide. Noe han frykter har gått ut over folks oppfatning av konseptet.
  - Jeg tror de fleste har enormt dårlige forventninger til speed dating generelt. Mange er nok redde for kleine intervjusituasjoner med Westlife-ballader i bakgrunnen. Og det er jo så klart en oppfatning vi vil endre på, sier Adrian. Han tar en titt på stoppeklokken og reiser seg for å ringe i bjellen. Det er tid for neste og siste runde.

En erfaring rikere
  - Jeg lærer mye om meg selv, og hvordan jeg fungerer i slike sammenhenger. Hvordan jeg fungerer under press, på en måte. Man opplever gjerne ikke slike situasjoner hver dag.
  Oda Rykken slapper av i en av sofaene ved siden av baren. Hun sier seg godt fornøyd med kveldens dating, og tror også de andre har hatt en fin opplevelse.
  - Mange er nok i samme situasjon som meg, og trenger litt variasjon i hverdagen. Jeg kan tenke meg at de fleste har hatt en bra kveld som de kommer til å huske lenge. Man kan se på det som et pluss på CVen over livserfaringer, synes Oda. Mann nummer 17, bedre kjent under kallenavnet «Sandro», sier seg enig.
  - Dette var første gangen jeg deltok på et av disse arrangementene. Det var ikke som jeg forventet. Ikke i det hele tatt. Praten flyter lett når man vet at man har litt dårlig tid. Dessuten var det enkelt å ta med seg samtalene videre fra et bord til et annet. Jeg var veldig nervøs i starten, og mest av alt fryktet jeg pinlige stillheter. Men det gikk heldigvis bra, sier en lettet «Sandro».
  Konferansier Adrian griper fatt i mikrofonen. Han takker deltakerne for en super aften, og oppfordrer alle til å bli igjen for å fortsette festen.

Isabelle rapporterte fra vår åpningsfest i Bergen, hvor det ble utdelt hele 289 likes som resulterte i hele 62 matches. Det var 37 deltagere påmeldt.

SpeedDate-arrangement

Det er for øyeblikket ingen registrerte arrangementer.

SpeedDate.no på Facebook

Lik og bli med i trekningen av gratis adgang til events!

Anbefalinger

Customer Testimonails

Supert vors, truffet mange flotte gutter og jenter, fått mange nye venner og større nettverk. Leter fortsatt etter den rette gutten, men heldigvis flere speeddater i vente <3

Jente, 26 år Oslo
Customer Testimonails

Jag var lite nervös inför arrangemanget, lärde mig därför några extra frågor till damerna, men väl där var det väldigt god stämning å SHIT så kul det var. Många fina och intressanta tjejer. Efter gick jag vidare ut tillsammans med några från eventet och fortsatte festa! Rekommenderas!

Svensken, 27 årOslo
Customer Testimonails

Etter å ha deltatt på speeddate har jeg ikke hatt mangel på dater, møtt masse interessante gutter og 1 jeg nå har datet i lang tid. Anbefales på det varmeste ;)

Jente, 27 år Oslo
Customer Testimonails

Bedre vorspiel enn dette finner du ikke!

Mann, 25 årBergen